Usein kysyttyä

Pitääkö minulla olla PayPal tili?

Ei. Voit tilata myös luomatta PayPal-tiliä ja maksaa kaikilla yleisimmillä luottokorteilla. Valitse vain PayPal-napin alla oleva vaihtoehto.

Mitä maksutapoja hyväksytte?

Yksityishenkilönä voit maksaa yleisimmillä luottokorteilla tai PayPalilla. Kouluille, yrityksille ja yhteisöille tarjoamme myös laskutusvaihtoehdon.

Voiko materiaaleja tilata laskulla?

Lasku on maksutapana tarjolla vain kouluille, yrityksille ja yhteisöille. Lähetä kolusi laskutustiedot meille yhteydenottolomakkeella.

Suosimme verkkolaskuja. Tuotteidemme ALV on 10% ja se sisältyy ilmoitettuihin hintoihin. Laskutuslisä on 4,90e.

Ovatko Sanasalan hinnat vuosimaksuja vai kertamaksuja?

Yksittäisenä opettajana voit valita joko vousimaksullisen tilauksen tai kertamaksun. Kouluille tarjoamme tällä hetkellä vain vuosilisenssejä.

Olen unohtanut salasanani.

Valitse sivun ylävalikosta Kirjaudu – Salasanan vaihtaminen.

Mistä tiedän, mille luokka-asteelle mikäkin materiaali sopii?

Emme ole halunneet luokitella materiaaleja luokka-asteittain, vaan kaikkia materiaaleja  on helppo eriyttää. Voit valita sanaston opetteluun tietylle ryhmälle sopivan määrän sanoja (olemme valinneet 6 helpointa ja eniten käytettyä sanaa ja 6 lisäsanaa eriyttämiseen). Voit operoida vain kuvatasolla tai lisätä kirjoitetun hahmon tunnistamista tai harjoitella kirjoittamista. Pelejä on myös helppo eriyttää. Minkä tahansa materiaalin valitset, sen soveltaminen omalle ryhmälle tai luokka-asteelle on helppoa.

Miksi peleissä / tehtävissä ei ole ohjeita mukana?

Myönnämme, olemme itse kärsimättömiä lukemaan ohjeita ja meistä paras materiaali on sellainen, josta heti keksii, miten sitä voisi käyttää. Tämän vuoksi meillä on myös kaikista materiaaleista saman tyyppiset aktiviteetit, jotta ei tarvitse keskittyä ohjeiden opetteluun ja selostamiseen, vaan itse toimintaan. Vähemmän ohje-/ opettajapuhetta, enemmän toimintaa sopii useimmille pienille oppilaille.

Olemme kuitenkin tehneet yksinkertaiset videot eniten käyttämistämme peleistä, joten niiden avulla pääsee alkuun. Toivomme myös opettajien ideoivan ja yhdistelevän materiaaleja luovasti. Ideoita kannattaa tulla jakamaan ja keräämään vinkkejä Sanasala-yhteisö  -ryhmään Facebookissa.

Millä perusteella tehtävien sanat on valittu?

Opetussuunnitelman mukaan sanaston pitäisi olla lapsen kokemuspiiristä. Siksi olemme valinneet sanat niin, että ne olisivat niitä, joita eniten ja useimmin koulun / oppilaan arjessa tarvitaan. Tällöin niiden käyttöä voi harjoitella niin sanotuissa luonnollisissa tilanteissa, siirtymissä, ruokailussa jne.

Voinko kopioida materiaaleja rajattomasti?

Me kunnioitamme tekijänoikeuksia ja toivomme, että myös sinä teet niin. Voit kopioida itsellesi materiaaleja rajattomasti, mutta käyttö on rajattu vain opettamillesi oppilaille eli et voi jakaa ostamiasi materiaaleja naapuriluokan opettajalle. Mutta vinkkaa ihmeessä kollegallesi tuotteistamme.

Koululle ostettu lisenssi on  käytettävissä 5 opettajalle siinä koulussa, johon lisenssi on ostettu.

Voinko muokata materiaaleja itse?

Voit muokata ainoastaan PowerPoint-esityksiä vaihtamalla diojen paikkoja tai lisäämällä omia dioja loppuun. Et saa muokata mitään Sanasalan tuottamia dokumentteja tai niiden osia. Tekijänoikeusmerkintöjä ei myöskään saa leikata pois. Tutustu käyttöehtoihin tarkemmin täällä. Ostamalla tuotteen ja/tai ottamalla sen käyttöön sitoudut myös käyttöehtoihin.

Voiko materiaalikulut vähentää verotuksessa?

Voi. Materiaalimme on juurikin ammattitaidon ylläpitämistä ja varhennetun englannin opettamisessa tarvittavaa “pätevyyttä”. Toki verottaja tekee veropäätöksen.

“Voit vähentää verotuksessa summan, jolla olet hankkinut toimialaasi käsitteleviä kirjoja ja ammattilehtiä. Vähennyksen ehtona on se, että tarvitset ammattikirjallisuutta ammattitaidon ylläpitämiseen tai työn vaatiman ammatillisen pätevyyden takia. Vähennys koskee esimerkiksi sellaisia kirjoja ja lehtiä, jotka ovat tarpeellisia opettajien opetustyössä.” (www.vero.fi)